„Minőségi szövegek és képek. Idézet minden oldalra egy kicsit túlzás...”

Tartalomfejlesztés. Ez valami humbug?

Nem az!

Szövegek átírása, átszervezése során cél, hogy a látogatók számára közérthetően, emészthető mennyiségben és formában álljon rendelkezésre az információ. Fontos, hogy egy oldalon csak az arra releváns tartalmak szerepeljenek. Az tartalom az Ön cége vagy szolgáltatás szempontjából egyedi kell legyen. Tehát nem a téli gumi használatának előnyeit kell bemutatni, hanem azt, hogy miért Önnél cseréltessünk abroncsot.

Címek és kiemelések használata egy lapon belül is ajánlott. Minél könnyebben láthatja át az olvasó a teljes tartalmat, annál nagyobb az esély rá, hogy meg is találja amit keresett.
Kinek írjuk a szövegeket? Természetesen Embereknek, és nem Robotoknak. Az Ön Ügyfeleinek, és nem a Google-nak!
A tömör, frappáns, jól tagolt szövegezés a helyes. Egy oldalon legfeljebb 4-5 bekezdés szerepelhet, egy mondatban legfeljebb 1-2 mondattag. A humor és hétköznapi fogalmazás alapfeltétel. Hibás, ha kulcsszavak mindenáron való erőltetése miatt születnek mondatok. A jó az, ha a valóban értékes és hiteles szöveg természetesen tartalmaz a keresők számára hasznos szavakat.

A szövegben beszédes belső hivatkozások, kreatívan alkalmazott linkelések oldalunk más pontjaira felkelthetik a látogató figyelmét olyan részekre, amit a menüből nem talált volna meg. Helytelen, ha a látogatók csak a menüt használhatják a navigációra: minden lapon legyen 2-3 olyan link, ami az általunk javasolt következő oldalra mutat.

A helyesírás nagyon fontos! Még ha lehetőségünk is van egy jó tartalomkezelő révén naponta tartalmat írni, sosem felejtkezzünk meg a helyesírás ellenőrzéséről.

A honlap képeinek feljavítása, egységesítése, galériákba szervezése szintén segít a tartalom kiemelésében, megjelenítésében. Mivel a honlapja már él egy ideje, számos kép kerülhetett fel, különböző méretben, stílusban. Márpedig ezeket egységesen, a tematikusan összetartozókat galériában kell bemutatatni.

A képek feltöltés előtti előkészítése is fontos tevékenység. Megfelelő képet kiválasztani, arról az érdekes részeket kinagyítani szerkesztői feladat. A képeket különböző méretekben és minőségekben kell elkészíteni, hogy kis képes galéria nézethez és a nagy képes megtekintéshez is legyen önálló kép.

Minden kép és hivatkozás kapjon súgócímkét, ami a kereső motorok számára is elárulja mi van a képen, vagy hova mutat a link.


Nagy Honlap Átalakítás
Nagyhonlapatalakitas.hu 2009-2024. | Bemutatja a Következő Opció Kft. és a radirSoft, Közreműködő: Branding.hu| Radócz Gábor, Minden jog fenttarva.